Groep 6/7
 
 

Bezoek Rabobank

Tijdens de 'Week van het geld' gingen we op bezoek bij de Rabobank in Alphen aan den Rijn. Twee bankmedewerkers vertelden ons hoe belangrijk sparen is. Ook deden we in teams een spannende cashquiz. Over 10 vragen mochten we in teams 1 minuut nadenken over het goede antwoord. Bij elk goed antwoord spaarden we weer wat geld. Het team met het meeste geld had gewonnen. We kregen allemaal een leuk spaarblikje mee naar huis als aandenken.
 

 

Pannenkoekendag

Wat was het gezellig tijdens de nationale pannenkoeken dag! Op de foto's ziet u ons en de ouderen die waren uitgenodigd genieten van heerlijke pannenkoeken.

 


Training

Tijdens de 'Grol Weerbaarheid'-training doen we spannende, moeilijke en leuke dingen met meester Jelle. We leren samenwerken, naar elkaar luisteren, op tijd 'stop' zeggen en nog veel meer. We hebben ook geleerd dat het fijn is, als iedereen in groen zit. Dan is er niets aan de hand. Het kan zijn dat een leerling iets doet, waardoor het ongemakkelijk voor de andere leerling voelt (oranje). Als je dan op tijd 'stop' zegt, wordt het weer groen. Als je dat niet doet of de ander stopt niet, dan voelt het voor die leerling rood. De grens van die leerling wordt dan overschreden.

 

 

Een voorbeeld

De groep wordt in tweeën gesplitst. Per groep is er een bank. Een leerling gaat op z'n buik liggen op de bank. Zijn voeten over het einde van de bank en zijn armen om de bank heen. De kinderen gaan de ene kant (bij de voeten) omhoog tillen. Hoe hoger ze tillen, hoe meer de leerling met zijn hoofd naar beneden 'hangt'. De leerling moet stop zeggen als het voor hem oranje wordt.

 Belangrijk tijdens de activiteit:

1.       Is de leerling duidelijk te verstaan?

2.      Wordt er gelijk geluisterd als de leerling 'stop' zegt?