Groep 3

Leuk dat u een kijkje neemt bij onze groep! 

Wat hebben we al veel geleerd in groep 3 (klik hier voor alle foto's van dit schooljaar):

Het gaat goed in groep 3! Er wordt hard gewerkt. Niet alleen aan rekenen en lezen, maar ook aan andere activiteiten. Hierbij een inkijkje; het is een 'allegaartje' aan foto's. 


Als we een dictee doen, mag er een kind op het bord schrijven. Dat vindt iedereen leuk; Abel schrijft erg netjes! En meestal zonder een enkele fout!

Thema 10 van Lijn 3 ging over de dierentuin. Elke morgen duikt iedereen op de grond om verder te bouwen aan de dierentuin; hij wordt/werd vaak verbouwd! De dieren bleven er rustig onder.
Inmiddels zijn we begonnen aan thema 11; dat gaat over het bouwen van een hut. Dan is het eerst nodig een goed knopen te kunnen leggen (koesteek, achtknoop en platte knoop). We maakten dus eerst een touwladder.

De tweede fietsles lieten de kinderen zien, dat ze het bochtje rijden met hand uitsteken en het maken van een noodstop al veel beter beheersen! Ook weten ze, of ze door mogen rijden of moeten stoppen voor een zebrapad. Dankzij de hulpouders ging dat erg goed.

Met KiVa praatten we over 'rollen in de groep' en zijn er groepsafspraken gemaakt. We gaan voor 'een fijne groep en aardig doen'.

27 mei zijn we naar het Bospark geweest met schepnetten in ons hand. Een praktische biologieles met het thema 'water leeft'. En wat kunnen we veel diertjes vinden rond het water!
Klik hier voor de foto's. 

 

20 mei was het tijd voor de fietsles. Alle fietsen mee naar school en oefenen maar. Kijken jullie mee? 

Ook werkten we over water. Waar blijft water op liggen, wat zuigt het op, waar zakt het door? 
Kijk mee naar onze experimenten. 

 
   

Groet van Harmen, Julia, Nicoline, Ezrah, Ruben, Jelle, Abel, Roan, Eva, Anne, Thijmen, Femke, Silas, Roos en de jufs
 
Tot de volgende keer!