Groep 3

Leuk dat u een kijkje neemt bij onze groep! 

Groep 3 in juni
In de laatste periode van het cursusjaar zijn er nog wat 'nieuwe' dingen te doen. Een daarvan is; met een vulpen leren schrijven. Dat doen we alleen in het schrijfschrift. Lastig, om geen blauwe vlekken op je vingers te krijgen. En: gummen kan ook niet meer. Maar het moet geleerd worden en dat wil iedereen graag. Kijk ze goed schrijven en hun pen goed vasthouden!

In de rekenles is het niet alleen maar in het boek werken om een 'gewoon' sommetje te leren maken. Deze keer ging het om hondenmanden op te meten: wat is de lengte en de breedte? We meten met verschillende dingen: een ritje, een touwtje en blokjes. Daarna gaan we meten hoe groot het kussen moet worden; we meten met kleine en grote vierkantjes. Maar hoeveel zijn dat er, 5 rijen van 7?? Gelukkig kun je dat aan iemand vragen, die dat weet (of alles gewoon tellen natuurlijk). Na afloop kreeg iedereen een kleine liniaal. Daarmee kun je het meten in centimeters.
 

Gymmen doen we lekker buiten. Heerlijk klauteren en tikspelletjes doen. Het weer was erg fijn om in de buitenlucht te gymmen.

Klik hier voor de foto's. 
 
Groet van groep 3 en de jufs.
 
Tot de volgende keer!