Onze school

Onze christelijke basisschool op reformatorische grondslag draagt de naam 'Rehoboth'. Dit betekent 'De HEERE heeft ruimte gemaakt'. Toen de school in 1985 werd geopend, lag in die naam de belijdenis dat God Zelf voor Bijbels onderwijs in Alphen aan den Rijn heeft gezorgd. Ook voor peuters is er op onze school ruimte, in 't Speelruim!

De Rehoboth is gesitueerd in een ruim en mooi gebouw in een rustige wijk aan de rand van het Bospark, nabij het centrum en station van Alphen aan den Rijn. In het gebouw zijn diverse leslokalen, een ICT-ruimte, werkkamers om met kinderen apart te oefenen, een speellokaal, een handvaardigheidsruimte en een peuterspeelzaal. Rondom het gebouw ligt een ruim plein met prachtige speeltoestellen.

De 125 leerlingen van onze school zijn verdeeld over 6 groepen, vanaf groep 4 zijn dit combinatiegroepen. Zo'n 70 procent van de leerlingen woont in Alphen aan den Rijn. Er komen ook diverse leerlingen vanuit de dorpen rondom Alphen: Aarlanderveen, Nieuwkoop, Ter Aar, Rijnsaterwoude en Woubrugge.

De missie van de school is; 'School om te leven, school om te leren'. Allereerst zorgen we als school voor een veilig klimaat. We willen dat kinderen zich hier thuis voelen, gerespecteerd weten, zichzelf kunnen zijn. In zo'n plezierige omgeving kunnen kinderen hun talenten verder ontwikkelen. Door als team goed in beeld te hebben wie het kind is en wat het kind al kan, kunnen we ons aanbod en onze instructie goed afstemmen op de leerlingen. Dit leidt tot een betrokken houding en komt de resultaten ten goede.